Анализ информационной полезности применения автоматизированных лабораторных систем в медицинской диагностике - Козина, Ольга Андреевна; Поворознюк, Анатолий Иванович (НТУ "ХПИ", 2005)
У статті математично доведена залежність інформаційної корисності функціонування лабораторних систем від типу діагностичної невпевненості. Наведена модель та результати застосування показника інформаційної цілі використання лабораторних систем для двох типів діагностичних ситуацій.

In article dependence of information utility of functioning of laboratory systems on type of diagnostic uncertainty is numerically shown. The model and results of using of a parameter of the information purpose of application of laboratory systems for two types of diagnostic situations is given.
Keywords: АЛС; ЛИС; медицинское учреждение; фирмы-производители; клинико-диагностические условия