Побудова fuzzy-моделі для визначення рекреаційного потенціалу єврорегіону "Верхній Прут" - Виклюк, Я. І. (НТУ "ХПІ", 2007)
Розроблено новий підхід розрахунку комплексної оцінки рекреаційного потенціалу території, що базується на нечіткому алгоритмі Сугено. Запропонована методика була апробована при аналізі інвестиційної привабливості існуючих туристично-рекреаційних об’єктів єврорегіону „Верхній Прут”. Отримані в ході експерименту дані підтверджують основні макроекономічні тенденції розвитку даного єврорегіону.

It is developed the new approach of the calculation of the integrated assessment of the recreational potential of territories, which is based on fuzzy algorithm Sugeno. The procedure proposed was approved with the analysis of the investment attractiveness of the existing tourist recreational objects of Euro-region "Upper Prut". Obtained in the course of experiment data confirm the basic macroeconomic trends of development of this Euro-region.
Keywords: туристична галузь; алгоритм Сугено; рекреаційно-туристичні системи; технології нечіт-кого моделювання; нечіткий контролер; інвестиційні стратегії