Методичні вказівки до виконання практичних робіт з дисципліни "Конструкційні елементи ПТМ і складів" - Рубашка, Володимир Петрович (My University, 2023)
Дані методичні вказівки призначені для студентів спеціальності для студентів спеціальності 133 Галузеве машинобудування. Підйомно-транспортні, дорожні, будівельні, меліоративні машини і обладнання. Вони допоможуть студентам оволодіти знаннями з курсу «Конструкційні елементи ПТМ і складів». У цих вказівках надана методика розрахунків металоконструкції мостового крана на міцність та жорсткість, а також наведені рекомендації щодо конструювання головної та кінцевої балок. Дану методику студенти використовують при виконанні курсового проекту та бакалаврської дипломної роботи. Метою вказівок є надання студентам знань щодо розрахунку металоконструкцій мостових кранів з використанням сучасних систем автоматизованого проектування.
Keywords: методичні вказівки; навантаження; розрахунки напружено-деформованого стану; статична жорсткість; міцність; сила перекосу