Оптимальне розміщення та комплектування аварійно-рятувальних служб для реагування на надзвичайні ситуації - Бірюков, Д. С.; Заславська, О. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
Запропонована постановка задачі оптимального розміщення аварійно-рятувальних служб, визначення їх чисельності та професійного складу з врахуванням характеристик територій щодо виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру

In this article we propose formalization of optimal allocation problem for emergency services, to determine their abundance and professional staff under consideration of the characteristics of the territories and distribution of possible emergencies
Keywords: безпека життєдіяльності громадян; аварійно-рятувальні служби; населення; чинники техногенного характеру; optimal allocation; emergency situation; first responders; rescue teams