Історія та перспективи застосування танкових мінометів - Сакун, Олександр Валерійович (НТУ "ХПІ", 2018)
На основі аналізу літературних джерел обґрунтовано перспективи підвищення вогневої міці танків, розширення переліку бойових завдань, які можуть виконувати їх екіпажі за різних умов тактичної обстановки шляхом інтегрування до комплексу озброєння бойових машин газодетонаційного міномету з автоматичним заряджанням, у якому як метальний заряд використовується суміш пропан-бутану технічного з киснем.

It was grounded an integration of a gas-detonation mortar equipped with anautomatic loading device into a weapon system of armoured vehicles on an investigation of scientific papers. The mixture of propane and oxygen is used as a propellant charge of the mortar. The integration allows rising the tank firepower, expanding the number of combat tasks that can be carried out by their crews under different conditions of a tactical situation.
History and prospects of mortars application for tanks
Keywords: броньовані машини; міномет Стокса; вогнева міць; швидкострільність; танки "Тигр"; танки "Merkava"