Експериментальні дослідження розподілу електромагнітного поля в GTEM-камері для проведення випробувань з електромагнітної сумісності - Васильєва, Олена Михайлівна; Макаров, Олег Васильович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
У роботі представлено опис еталона одиниці напруженості електромагнітного поля в діапазоні частот 10 кГц- 1 ГГц. Еталон складається з GTEM-камери, генератора, підсилювача, засобів вимірювальної техніки, спеціалізованого програмного забезпечення поставлених компанією Роде і Шварц (Німеччина). Наведено результати експериментальних досліджень метрологічних характеристик вузлів, критичних для величини невизначеності відтворення одиниці напруженості електромагнітного поля. Дана стаття є першою частиною узагальнених результатів досліджень.

The paper describes the reference of the unit of intensity of the electromagnetic field in the frequency range of 10 kHz - 1 GHz. The standard consists of a GTEM camera, generator, amplifier, measuring equipment, specialized software supplied by Rode and Schwartz (Germany). The results of experimental studies of the metrological characteristics of nodes critical for the magnitudeof the uncertainty of the reproduction of a unit of electromagnetic field intensity are presented. This article is the first part of the generalized research findings.
Experimental studies of the electromagnetic field distribution in a GTEM camera for conducting electromagnetic compatibility tests
Keywords: напруженість електромагнітного поля; невизначеність; electromagnetic field strength; uncertainty