Проривні технологічні інновації як драйвер економічного розвитку країни - Верютіна, Вікторія Юріївна; Савченко, Ольга Ігорівна (НТУ "ХПІ", 2018)
В статті наведено класифікацію технологічних інновацій, досліджено сутність проривних інновацій, запропоновано підходи до визначення ключових чинників економічного розвитку на підставі технологічних зрушень. На сучасному етапі актуалізації науки і технологій вирішення поставленої задачі можливе лише шляхом впровадження інновацій. Державна політика підтримує та сприяє інноваційно-інвестиційній моделі розвитку вітчизняної економіки. Досліджено науково-практичні питання необхідності технологічних змін коксохімічних підприємств, їх галузеві особливості, а саме: безперервний технологічний процес, високий рівень зносу основних засобів, небезпечний характер виробництва, екологічна небезпечність. Обґрунтовується забезпечення довготривалого економічного зростання за рахунок інноваційної моделі розвитку, необхідність технології інноваційного насичення через розширення повноважень корпорацій.

In this article categorizes technological innovations, explores the essence of breakthrough innovations, approaches to identifying key factors of economic development based on technological changes are suggested. At the present stage of actualization of science and technology, the solution of the task is possible only through the introduction of innovations. The state policy supports and promotes the innovation-investment model of the development of the domestic economy. The scientific and practical issues of the necessity of technological changes in coke-chemical enterprises, their branch features, namely: continuous technological process, high level of depreciation of used assets, hazardous character of production, ecological danger are investigated. The author substantiates the provision of long-term economic growth due to the innovative development model, the need for innovative saturation technology by expanding the powers of corporations.
Breakthrough technological innovations as the driver of the country economic development
Keywords: корпоративна інноватика; стратегія; технічні ноу-хау; коксохімічні підприємства; corporate innovation; development; strategy