Вивчаємо українську. Частина 2 - Снігурова, Тетяна Олексіївна (ТОВ "Цифра Принт", 2021)
Друга частина методичних вказівок складається з трьох модулів (3, 4 та 5), які надають базову інформацію про відмінкову систему (родовий, давальний та орудний відмінки), недоконаний та доконаний види дієслів і складне речення. Третій змістовний модуль (20 годин) містить теми "Родовий відмінок іменників, прикметників та особових займенників у основних значеннях", "Знахідний відмінок напрямку". Також дається поняття про вид дієслів. Четвертий змістовний модуль (20 годин) містить теми "Давальний відмінок іменників, прикметників та особових займенників", "Орудний відмінок" в різних значеннях, "Майбутній та минулий часи дієслів ДВ". У п'ятому змістовному модулі (16 годин) містяться теми "Орудний відмінок предикативний" та "Складне речення". Теоретичні правила відпрацьовуються на численних вправах. Подані мовленнєві зразки вводяться в мікротексти та діалоги. Методичні вказівки призначено іноземним студентам початкового етапу вивчення української мови (рівень А1).
Keywords: методичні вказівки; граматика; іменнико-відмінкова система; види дієслів; складні речення; займенники; прикметники