Психологічний тренінг розвитку особистісного досвіду у майбутніх психологів - Чала, Юлія Миколаївна (ТОВ "Інформаційні системи", 2010)
В даній статті проаналізовано можливості самопізнання студентів з метою їх подальшого самовдосконалення та самовизначення; стимулювання співпереживання та емпатії; активізація рефлексії, самовиховання, озброєння прийомами роботи над собою; дослідження та розвиток системи ціннісних орієнтацій, що характеризують внутрішню готовність людини до здійснення певної діяльності щодо задоволення потреб та інтересів.

In this article analyzed the possibilities for students according to getting on self-knowledge with the purpose of self-perfection and self-determination in the rare future; stimulation of excitement; activation of reflection, self-education, arming with the ways of self-perfection; research and development of the system of the valued orientation which characterize internal readiness according to realization of certain activity on satisfaction of necessities of interests.
Keywords: самопізнання; співпереживання; емпатія; система ціннісних орієнтацій; активізація рефлексії; самовиховання; self-perception; excitement; the system of the valued orientation; activation of reflection; self-education