Методичні вказівки до практичної роботи "Стиль плавання кроль на грудях" - Бабаджанян, Вікторія Володимирівна; Блошенко, Олена Іванівна; Курій, Олена Володимирівна; Родигіна, Віта Петрівна; Ширяєва, Світлана Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Методичні вказівки до проведення практичної роботи з навчальної дисципліни «Фізичне виховання», спеціалізація з виду спорту «Плавання» розроблено для забезпечення доступного та логічного структурованого викладу навчального матеріалу. Наявність затвердженого силабуса дисципліни забезпечує систематичність і відповідність навчальної теми вимогам освітньої програми. У матеріалах методичних вказівок до проведення практичної роботи міститься інформація, яка дозволяє систематизувати для викладачів та набути знання й практичні навички студентам університету з теми заняття «Стиль плавання кроль на грудях». При підготовці методичних вказівок використані навчально-методичні видання з плавання. Методичні вказівки містять інформацію про техніку плавання стилем (способом) кроль на грудях, історію розвитку цього стилю, а також методичний комплекс навчання плаванню способом кроль на грудях. Дані методичні вказівки призначені для самостійного вивчення теоретичної частини студентами неспортивних факультетів технічних закладів вищої освіти (ЗВО) 1 – 3 курсів денної форми навчання усіх спеціальностей першого бакалаврського рівня вищої освіти, для вивчення техніки плавання способом кроль на грудях та виконання практичної роботи. Структура методичних вказівок включає вступ, основний зміст, структуру виконання практичної роботи, критерії оцінки та рекомендовані джерела інформації для додаткового вивчення. У додатках надано зразок титульного аркушу, експрес-завдання з контрольними запитаннями для виконання практичної роботи.
Keywords: методичні вказівки; найсильніші світові плавці-кролісти; рухи ногами; дихання; загальна координація рухів; положення тіла; спорт; плавання