Україністика в дослідженнях учених Гуманітарного наукового центру історії та культури Центрально-Східної Європи (Німеччина) - Мусієнко, Ірина Володимирівна (НТУ "ХПІ", 2008)
У статті досліджені проблеми історії та науково-дослідницької й організаційної робота Гуманітарного наукового центру історії та культури Центрально-Східної Європи, його структура, науковий кадровий потенціал, напрямки наукової діяльності, внесок учених Центру в розвиток українсько-німецьких наукових зв'язків і сучасної україністики.

In article have been analysed problems of history, research and organizational work of the Humanitarian centre of science of history and culture of central-east Europe, its structure, scientific personnel potential, the area of scientific activity, the contribution of scientists of the Center to development of Ukrainian-German scientific relations, modern Ukrainistik.
Keywords: Geisteswissenschaftlichen Zentrum Geschichte und Kultur Ostmitteleuropas; GWZO; Гуманітарний науковий центр історії та культури Центрально-Східної Європи; Leipzig; україністика