Програми розрахунків бінарних та потрійних евтектик оксидних систем - Фірсов, К. М. (НТУ "ХПІ", 2008)
Стаття презентує розроблені автором програми для ЕОМ, призначених для здійснення розрахунків температури та складу евтектик в дво- та трьохкомпонентних оксидних системах. Наведені основні методики розрахунку евтектик (Шредера-Ле Шательє та Епстейна-Хауленда), на яких будуються запропоновані прикладні програми.

The article is devoted programs for PC which were developed by an author. The programs are intended for computations of eutecticss in bi- and threecomponent oxide systems. The basic methods of computation of eutecticss are resulted (Shreder-Le Shatele and Epsteyn-Haulend).
Keywords: температура; склад евтектик; веб-сторінка; комп’ютерно обчислювальні програми; розчин