Прикладне програмування в GNU Octave - Безпрозванних, Ганна Вікторівна; Москвітін, Євген Сергійович (My University, 2025)
Навчальний посібник орієнтовано на вивчення безкоштовного обчислювального середовища GNU Octave для студентів спеціалізації «Електроізоляційна, кабельна та оптоволоконна техніка». Надано базові елементи програмування GNU Octave. Основний акцент зроблено на команди та функції прикладної мови програмування з графічною побудовою математичних функцій. Докладно описані типи даних, способи їх обробки та графічні можливості подання результатів. Для кращого розуміння роботи програм наводяться лістинги виконання команд. Посібник призначено для студентів спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», а також буде корисним аспірантам, викладачам та інженерно-технічним працівникам в галузі електроенергетики, електротехніки та електромеханіки.
Keywords: навчальний посібник; програмування; прикладне програмування; GNU Octave; програмне забезпечення; модульний принцип програмування