Методика визначення частот власних крутильних і поперечних коливань генератора хвиль силової хвильової зубчастої передачі - Маргуліс, Михайло Володимирович; Приймаков, Олександр Григорович; Градиський, Юрій Олександрович; Янчик, Олександр Григорович (Академія внутрішніх війск МВС України, 2013)
У статті наведена інженерна методика визначення частот крутильних (тангенційних) і поперечних власних коливань генераторів хвиль примусової та напівпримусової дії силових хвильових зубчастих передач. Достовірність методики доведена експериментально.

The engineering method of determination of frequencies of turning (tangential) and transversal eigentones of wave former of the forced and semiforced action of the power wave gearings is resulted in the article. Authenticity of method is well-proven experimentally
Method of determination of frequencies of turning and transversal eigentones of wave former of power wave gearing
Keywords: силова хвильова; зубчаста передача; генератор хвиль; власні крутильні коливання; власні поперечні коливання