Особливості електронного університету - Кухаренко, Володимир Миколайович (My University, 2017)
В роботі розглянуто сучасний стан розвитку мережевого суспільства, визначено цілі та принципи. Показано, що у такому суспільстві велику роль буде відігравати відкрита освіта, яка передбачає відкритий вхід, безкоштовну відкритість, відкриті освітні ресурсита відкриту освітню практику, та мережеве суспільство, яке будує університет. На базі аналізу надано особливості електронного університету та визначені умови його створення. Надані типи дистанційних курсів для різних етапів підготовки фахівця та роль хМООС і сМООС. Розглянута гнучка система організації навчального процесу для різних рівнів тих, хто навчаєтьсяз використанням змішаного навчання, мікро-навчання, показано важливість персональної навчальної мережі та портфоліо студента. На базі роботи проблемної лабораторії дистанційного навчання НТУ "ХПІ" показано, що досвіду у використанні базових технологій достатньо для розбудови електронного університету, але велику увагу необхідно приділяти кадровому забезпеченню.

The paper considers the current state of development of a network society, defines goals and principles. It is shown that in such a society open education, which includes open admission, open as free, open educational resources and open educational practice, and the networking society that builds the university, will play an important role. On the basis of the analysis, the features of the e-university and the conditions for its creation are provided. The given types of distance courses for different stages of learning and the role of xMOOC and cMOOC. Considered the flexible system of organization of educational process for different levels of those who learn using blended learning, micro learning, the importance of the personal learning network and the portfolio of the student is shown. Based on the work of the Research Laboratory of Distance Learning NTU "KhPI" shows that experience in using basic technologies is sufficient for the development of an electronic university, but much attention should be paid to staffing.
Features of the electronic university
Keywords: дистанційне навчання; персональна екосистема; змішане навчання; мікро-навчання; відкрита освіта; e-university; distance learning; personal ecosystem; mixed learning; micro-learning; open education