Данилова, Людмила АндреевнаБерезка, Татьяна АлександровнаДомарецкий, В. А.2018-03-162018-03-162007Данилова Л. А. Исследование влияния добавок антиоксидантов на этапе фильтрации на окислительные превращения в пиве / Л. А. Данилова, Т. А. Березка, В. А. Домарецкий // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Химия, химическая технология и экология. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2007. – № 8. – С. 23-27.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35086Вивчено вплив рослинних антиоксидантів із кори дубу, трави звіробою, листків мати-й-мачухи, трави чабрецю, листків м'яти, плодів горобини червоної на окислювальні перетворення в пиві та збільшення його стійкості. Досліджено вплив кисню на якість пива за наступними показниками: рН, кислотність, мутність, ПОК, колірність, величина гіркоти, вміст високомолекулярних сполук, поліфенолів, антоцианогенів та індекс полімеризації. Виявлено, що найбільш ефективним антиоксидантом для захисту пива на етапі фільтрації являється антиоксидант із трави звіробою.Influence of vegetative antioxidants from a bark of an oak, a grass St. John’s wort, leaves coltfoot, grasses thyme, leaves of mint, fruits of a mountain ash red on oxidizing transformations into beer and increase of its stableness is studied. Are researched influence of oxygen on quality of beer on following parameters: рН, acidity, turbidity, a parameter of decolouration of dye, chromaticity, size of bitterness, the contents of high-molecular connections, polyphenols, anthocyanogens and an index of polymerization. It is revealed, that the most effective antioxidant for protection of beer at a stage of a filtration is the antioxidant from a grass St. John’s wort.ruокислительная полимеризацияполифенолыполипептидные молекулыантиоксидантыИсследование влияния добавок антиоксидантов на этапе фильтрации на окислительные превращения в пивеArticle