Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Основи наукових досліджень" - Кононенко, Ігор Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Метою методичних вказівок до самостійної роботи є надання методичної допомоги студенту при самостійному засвоєнні матеріалу з дисципліни «Основи наукових досліджень» і викладачеві з організації позааудиторної роботи студентів. В результаті виконання завдань самостійної роботи з дисципліни «Основи наукових досліджень» студент повинен мати такі компетентності. Інтегральна компетентність. Здатність розв’язувати задачі дослідницького та/або інноваційного характеру у сфері комп’ютерних наук та складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми з управління проєктами в галузі інформаційних технологій, що передбачає проведення досліджень та/або виконання практичних завдань із застосуванням теоретичних положень і методів комп’ютерних наук та характеризується комплексністю і невизначеністю умов та вимог: – ЗК1 Здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу; – ЗК2 Здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях; – ЗК7 Здатність генерувати нові ідеї (креативність); – СК1 Усвідомлення теоретичних засад комп’ютерних наук. Після виконання завдань самостійної роботи з дисципліни «Основи наукових досліджень» студент повинен отримати такі результати навчання: – РН1 Мати спеціалізовані концептуальні знання, що включають сучасні наукові здобутки у сфері комп’ютерних наук і є основою для оригінального мислення та проведення досліджень, критичне осмислення проблем у сфері комп’ютерних наук та на межі галузей знань; – РН2 Мати спеціалізовані уміння/навички розв’язання проблем комп’ютерних наук, необхідні для проведення досліджень та/або провадження інноваційної діяльності з метою розвитку нових знань та процедур; – РН16 Виконувати дослідження у сфері комп’ютерних наук; – РН19 Аналізувати сучасний стан і світові тенденції розвитку комп’ютерних наук та інформаційних технологій.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; основи наукових досліджень; комп‘ютерні науки; креативність; інноваційна діяльність