Про спрямування реакції амідування триацилгліцеринів в бік отримання моноацилгліцеринів - Жуган, О. А.; Ільїнська, Ольга Ігорівна; Мельник, Анатолій Павлович (НТУ "ХПІ", 2010)
Запропонований підхід для збільшення виходу моноацилгліцеринів для проведення синтезу триацилгліцеринів соняшникової олії і етилендіаміну. Дані використовувалися для розробки технології отримання етилендіамиду і моноацилгліцерину соняшникової олії. Запропонований механізм амідування соняшникової олії етилендіаміном. Визначені і виділені якісно і кількісно моноацилгліцерини, діаміди, гліцерин, тригліцериди.

The approach was offered for run out of synthesis triacilglycerides sunflower oil. The data were used for development technologists of reception ethilenediamide and monoacilglycerides sunflower to oils. The mechanism amid action sunflower oil ethilenediamine is offered. Glycerin, triacilglycerides is determined and allocated qualitatively and quantitatively.
Keywords: поверхнево-активні речовини; амідування; олія соняшникова; етиленаміноамід; спектроскопія інфрачервона; енергія вільна