Шляхи підвищення прибутковості підприємств машинобудівної галузі України - Петренко, М. В.; Кратченко, А. С. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті пропонується аналіз шляхів підвищення прибутковості підприємств машинобудівної галузі України. Визначено поняття прибутку і прибутковості як економічних категорій. Виявлено резерви підвищення прибутку на машинобудівних підприємствах і розроблено рекомендації щодо їх впровадження. Запропоновано декомпозицію шляхів підвищення прибутковості машинобудівних підприємств України.

The analysis of ways of increase of profitability of enterprises of mashine-build industry of Ukraine is offered in the article. The concept of income and profitability as economic categories are defined. The backlogs of increase of the income on machine-building enterprises are found out and recommendations in relation to their introduction are developed. The decouplig of ways of increase of profitability of machine-building enterprises of Ukraine is offered.
Keywords: рентабельність; резерви прибутку; економічні категорії; ринкові відносини; фінансова політика; income; backlogs of income; profitability