Качественная модель поведения коллектива глобул воды в нефтяных эмульсиях при воздействии электрических полей - Поклонов, Сергей Георгиевич; Жекул, Василий Григорьевич; Тафтай, Эдуард Иванович; Швец, Иван Сафронович (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті наведені результати експериментальних досліджень поведінки колективу водних глобул у нафтових емульсіях при впливі електричних полів. Запропонована якісна модель зміни питомої електропровідності емульсії впродовж часу.

In article the results of experimental researches of behaviors of collective water drops in petroleum emulsions at influence an electrical field are given, the qualitative model of change specific conduction of emulsions in time is offered.
Keywords: водомасленные эмульсии; водонефтяные эмульсии; ловушечные нефти; межэлектродный промежуток