Відображення в радянській історіографії діяльності місцевих державних органів УСРР на початку НЕПу - Кабачек, Володимир Вікторович (НТУ "ХПІ", 2011)
Стаття присвячена аналізу праць радянських істориків, що стосуються діяльності місцевих державних органів України з розвитку промисловості у перші роки непу. Зроблено висновки щодо сильних та слабких сторін їх досліджень.

The article analyses Soviet historians’ publications related to the industry promotion activities of local Ukrainian government during the early years of NEP (New Economic Policy). Some conclusions are made regarding the strengths and weaknesses of their studies.
Keywords: дослідження наукові; місцеві Ради; публікації наукові; історики радянські; економіка; упередженість ідеологічна