Методичні вказівки до лабораторних робіт і самостійної роботи за темою "Синтез карбонових кислот та їх похідних" - Міхедькіна, Олена Йосипівна; Ларіна, Ганна Іванівна; Циганков, Олександр Валерійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Дані методичні вказівки до лабораторних робіт за темою «Карбонові кислоти та їх функціональні похідні» відповідають програмі курсу «Органічна хімія» і мають на меті вивчення методів добування та хімічних властивостей карбонових кислот. В методичних вказівках наведені правила техніки безпеки, які потрібно виконувати в лабораторії, методики якісних реакцій для визначення карбонових кислот, типові методики синтезу найбільш практично важливих кислот, а також контрольні завдання за темою для активізації самостійної роботи студентів і більш глибокого засвоєння навчального матеріалу.
Keywords: методичні вказівки; синтез карбонових кислот; хімічні технології; гідроліз жирів; окиснення циклогексанону; синтез фенолфталеїну; синтез бензойної кислоти