Методичні вказівки до самостійних занять з навчальної дисципліни "Фізичне виховання" - Глядя, Сергій Олександрович; Борейко, Наталя Юріївна; Юшко, Олексій Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Самостійна робота студента є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом у час, вільний від обов’язкових навчальних занять на основі повної добровільності й ініціативи або як завдання викладача (домашнє завдання). Самостійна робота студента передбачає: – фізичне удосконалення та самовиховання потреби в регулярних заняттях фізичними вправами; – уміння застосовувати передові методи та засоби оздоровчої фізичної культури для профілактики захворювань та зміцнення здоров’я шляхом упровадження фізкультурно-оздоровчих заходів; – уміння розвивати психофізичні якості відповідно до специфічних вимог професійної діяльності. Самостійні заняття фізичними вправами спрямовані на розвантаження нервової системи, що переключає студентів із розумової праці на фізичну, забезпечують працездатність і відновлення після певного навантаження, сприяють більше ефективному відновленню організму після стомлення, покращують психорегуляцію та корекцію емоційного стану.
Keywords: методичні вказівки; фізичні вправи; спорт; тренувальні заняття; рухова активність; ранкова гігієнічна гімнастика; спортивні заходи