Особливості процесу згоряння в дизелі при роботі на водопаливній емульсії - Марченко, Андрій Петрович; Парсаданов, Ігор Володимирович; Прохоренко, Андрій Олексійович; Савченко, Анатолій Вікторович; Осетров, Олександр Олександрович; Мешков, Денис Вікторович (My University, 2016)
Проаналізовано фізико-хімічні властивості водопаливної емульсії та їх вплив на процеси сумішоутворення та згоряння палива. Наведено методику проведення та результати експериментальних досліджень дизеля 4ЧН12/14 на водопаливній емульсії. Проаналізовано основні гіпотези, що розкривають механізм впливу водопаливної емульсії на процеси сумішоутворення та згоряння: гіпотезу «мікровибухів» та гіпотезу каталітичного впливу продуктів дисоціації води на процес згоряння. За результатами досліджень зроблені висновки про ступінь впливу кожного з механізмів протягом окремих періодів згоряння.

Analyzed the physical-chemical properties of water-fuel emulsion and their effect on mixture formation and combustion of fuel. Method of holding and results of experimental research of diesel engine 4CHN12 / 14 on water-fuel emulsion. Analyzed the main hypothesis, revealing the effect mechanism of water emulsion fuel mixture formation and combustion processes: hypothesis of "micro-explosions" hypothesis and catalytic effects of products of dissociation of water in the combustion process. According to the research findings on the extent of the influence of each of the mechanisms within individual periods.
Features combustion process in diesel engines when working at water-fuel emulsion
Keywords: забезпечення енергозбереження; екологічна безпека; альтернативні палива; сумішоутворення; згоряння палива; гіпотеза "мікровибухів"; каталітичний вплив