О возможности извлечения сероуглерода из головной фракции сырого бензола химическим методом - Крутько, И. Г.; Кипря, А. В.; Колбаса, В. А.; Комаров, А. С.; Сацюк, К. А. (НТУ "ХПИ", 2010)
В статті розглянуто фізико-хімічні основи процесу взаємодії сірковуглецю головної фракції сирого бензолу з аміаком. Досліджено вплив температури та мольного співвідношення реагентів на ступінь вилучення сірковуглецю з головної фракції. Показано можливість повного вилучення сірковуглецю з головної фракції обробкою її водним розчином аміаку.

Physicochemical basis of carbon disulphide from crude benzene head fraction interaction with ammonia were considered. The effect of temperature and molar ratio of reagents on extraction degree of carbon disulphide from head faction was studied. The possibility of carbon disulphide complete removal from head faction by processing an aqueous solution of ammonia was shown.
Keywords: коксование каменных углей; ректификация; сероуглеродная фракция; термическая полимеризация; раствор аммиака