Ethernet та промислові мережі реального часу - Заячук, Я. І. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті розглядається питання перспективності використання стандартів Real-Time Ethernet для передачі даних в мережах реального часу. Висвітлено переваги мереж Ethernet перед традиційними польовими шинами, даний огляд основних стандартів RealTime Ethernet, специфіки їх використання, можливостей.

The article discusses the prospects of using standard Real-Time Ethernet for data transmission in real-time networks. The advantages of Ethernet over traditional fieldbus, an overview of the basic standards of RealTime Ethernet, the specifics of their use, functionality.
Keywords: промислова мережа; Etherne/IP; стандарти; передача даних; промислова автоматизація