Синтез критеріїв оцінювання якості вибору структури математичних моделей хімічних технологій - Бобух, Анатолій Олексійович; Дзевочко, Олександр Михайлович; Подустов, Михайло Олексійович; Переверзєва, Алевтина Миколаївна (НТУ "ХПІ", 2017)
В результаті досліджень розглянуті теоретичні основи и виконаний синтез критеріїв оцінювання якості вибору структури математичних моделей хімічних технологій, які повинні бути економічними з точки зору необхідного для їх реалізації кількості операцій, сприяли підвищенню енергозбереження і покращенню ефективності комп'ютерно-інтегрованих технологій виробництв хімічної промисловості на базі сучасних багатофункціональних мікропроцесорних контролерів.

The studies theoretical framework and synthesis of criteria of quality assessment of the choice of the structure of mathematical models of chemical technologies that must be economical from the point of view of the necessary number of operations, contributed to improving energy efficiency and improving the effectiveness of computer-integrated technologies of the production of the chemical industry on the basis of modern multifunctional microprocessor-based controllers.
Synthesis criteria for evaluating the quality of the choice of the structure of mathematical models of chemical technologies
Keywords: технології комп'ютерно-інтегровані; енергозбереження; критерій стабільності; критерій варіативності