Національна інноваційна система як необхідна умова та база для розвитку інновацій та інвестицій - Олійник, Ю. А. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті проведено аналіз поняття національної інноваційної системи, за допомогою якого автором узагальнено підходи щодо розкриття поняття «національна інноваційна система». Виокремлено основні вимоги при визначенні політики формування національної інноваційної системи. Представлено авторське бачення щодо побудови національної інноваційної системи. У результаті дослідження були сформовані завдання, що необхідно розв’язувати для реалізації стратегії розвитку національної інноваційної системи.

The paper analyzes the concept of the national innovation system, by which the author summarizes approaches to disclosure the term " national innovation system". Author determined the basic requirements in determining the policy of forming a national innovation system. Presents the author's vision of building a national innovation system. The study was set up tasks that need to be addressed for the development strategy of the national innovation system.
National innovation system as a necessary condition and the base development innovation and investment
Keywords: національна інноваційна система; інновація; інноваційний процес; системний підхід; стратегія; national innovation system; innovation process; innovation; systematic approach; strategy