Некрасов, Павло Олександрович2016-04-282016-04-282010Некрасов П. О. Термодинамічні аспекти процесу ферментативного гліцеролізу жирів / П. О. Некрасов // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Хімія, хімічна технологія та екологія. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2010. – № 22. – С. 19-25.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/21213У роботі досліджено один з аспектів кінетики ферментативного гліцеролізу жирів. Визначено константи швидкостей прямих і зворотних реакцій, а також їх константи рівноваги. Розраховано термодинамічні параметри та зроблено висновок про внесок кожної з реакцій у загальний процес.In presented work one of the aspects of fats enzymatic glycerolysis kinetics was investigated. Rate constants for direct and reverse reactions were estimated. Equilibrium constants of the reactions were determined. Computed thermodynamic characteristics gave an opportunity to establish the dominant reaction.ukхарчування функціональнедіацилгліцеринпродукти олійно-жировітриацилгліцеринмоделювання математичнеТермодинамічні аспекти процесу ферментативного гліцеролізу жирівArticle