Історія концептуального вивчення феномену лідера - Гуренко, Юлія Іванівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
У статті проведено аналіз історичних та сучасних підходів до визначення лідерства й розглянуто особливості розуміння лідерства вітчизняними та зарубіжними вченими з філософських позицій.

The article analyzes the historical and contemporary approaches to the definition of leadership and considers the peculiarities of understanding of leadership by national and foreign scholars from philosophical positions.
History of the conceptual study of the leader phenomenon
Keywords: лідерство; концепція лідерства; leader; leadership concept