Метод оцінки ефективності інвестицій інноваційного проекту модернізації обладнання - Саченко, О. А. (НТУ "ХПІ", 2015)
Запропоновано метод оцінки інноваційного проекту на основі використання приросту собівартості даної продукції. Проведено аналіз показників ефективності інноваційного проекту. Обґрунтовано, що при розрахунку показників ефективності повинні розглядатись тільки додаткові витрати і доходи проекту. Використання собівартості одиниці продукції як основи для оцінки прибутковості інвестиційного проекту може призвести до спотворення показників комерційної привабливості і до прийняття хибних рішень відповідно.

In this study the method of evaluation of an innovative project on the basis of increase in the cost of production is proposed. Was analyzed performance of the innovation project. When calculating performance should be considered only incremental costs and revenues. Using the unit cost as the basis for assessing the profitability of the project may distort the performance of commercial attractiveness and lead to a false decisions.
Method of evaluating the effectiveness of innovative investment project to modernize equipment
Keywords: собівартість продукції; показники ефективності; оцінка прибутковості; показники комерційної привабливості; innovative project; product cost; performance; evaluation of profitability; indicators commercial appeal