Методологія підбору флюсуючої складової керамічних мас з позицій енергоощадження - Федоренко, Олена Юріївна (НТУ "ХПІ", 2013)
Представлено новий підхід до обгрунтування вибору плавнів з використанням розробленої методики прогнозної оцінки їх флюсуючої здатності, який дозволяє уникнути зайвих енерговитрат у виробництві щільноспеченої кераміки.

The new approach to the ground choice of fluxing agents with the use of the flux ability prognosis method, which avoids unnecessary energy consumption in the production of densely sintered ceramics.
Keywords: методика прогнозна; здатність флюсуюча; кераміка щільноспечена; плавні; енергозбереження; енерговитрати; predictive method; fluxing agents; flyx ability; densely sintered ceramics