Analysis of the Abbott-Firestone curve ona diamond-burnished surface - Smolnicki, Szilárd; Varga, Gyula (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
In theresearch we provide a brief overview of the context of the topic, starting from the issues of energy efficiency and environmental awareness and sustainable development, through the positive properties of alternative forms of processing such as diamond burnishing, to the examination of the surface finish, which plays a key role in the relationship between surface quality and diamond burnishing.In the first chapter of this paper, the science of sustainable development, industrial ecology and its different systems models are presented, leading to the three pillars of sustainable development. In the same chapter, we touch on the relationship between energy-and eco-efficiency, their characteristics, recent research results and impacts.Wepresent the dimensions and material quality of the test piece on which the tests were carried out. This will be followed by a description of the technological characteristics of the turning and diamond-burnishing processes.

У дослідженні ми надали огляд контексту теми, починаючи з питань енергоефективності, екологічної свідомості та сталого розвитку. Ми розглянули позитивні властивості альтернативних методів обробки, таких як алмазне полірування, і звернули увагу на поверхню підкладки, яка є ключовим фактором у взаємозв'язку між якістю поверхні та алмазним поліруванням. У першій частині статті ми представили науку сталого розвитку, промислову екологію та її різні системні моделі, а потім звернулися до трьох стовпів сталого розвитку. Було обговорено взаємозв'язок між енергетичною та екологічною ефективністю, їхні характеристики та останні результати досліджень. У наступному розділі ми описали розміри та якість матеріалу дослідних зразків, які були випробувані. Потім були представлені технологічні характеристики процесів точіння та алмазного вигладжування.
Аналіз кривої Еббота-Файєрстоуна на полірованій алмазним вигладженням поверхні
Keywords: energy efficiency; sustainable development; slide diamond burnishing; surface finish; improvement factors; енергоефективність; сталий розвиток; вигладжувальнеалмазне полірування; обробка поверхні; сила притискання