Фінансовий аналіз та обліковий процес як базис формування конвергентної платформи сучасної системи управління - Колєсніченко, Анастасія Сергіївна (Миколаївський національний університет ім. В. О. Сухомлинського, 2017)
У статті висвітлено й проаналізовано інфраструктурні складові побудови інтегрованої системи управління фінансово-господарською діяльністю, розкрито їх сутнісні та організаційно-методичні характеристики, а також на цій основі обґрунтовано тенденції поглиблення взаємопроникнення окремих структурних і формоутворюючих компонентів, що обумовлює створення інформаційно-аналітичного забезпечення для прийняття управлінських рішень. Визначено, що окремі складові і підсистеми фінансового аналізу й облікового процесу поступово нарощують функціональну взаємообумовленість та взаємозалежність під впливом розвитку інститутів, використовуються в умовах розширення підходів й диференціації методик розкриття специфіки господарювання, зростання вимог чинної нормативно-правової бази, поглиблення аналітичних можливостей з метою впровадження методичного інструментарію для адаптації до структурних і ринкових трансформацій. Доведено, що сукупно ці фактори виступають інфраструктурною компонентою процесу прийняття управлінських рішень та породжують ефект формування й набуття монолітності конвергентної платформи сучасної системи управління. Обґрунтовано, що зростання невизначеності ринкового оточення, трансформація інституціонального поля обумовлюють поглиблення конвергенції обліково-аналітичного забезпечення прийняття управлінських рішень через взаємопроникнення фінансових аналітичних процедур та облікових механізмів з метою удосконалення сучасних адаптивних систем управління з урахуванням високої динаміки факторів зовнішнього середовища.

In the article there are analyzed the infrastructure components of building an integrated system of financial and economic activities, reveal their intrinsic organizational and methodological characteristics and on this basis to reasonably trends deepening interpenetration of individual structural and formative component that causes the formation of information and analytical support for management decisions. It is determined that the individual components and subsystems of financial analysis and accounting process gradually increasing functional interdependence and interdependence under the influence of institutions operating under approaches extension, techniques disclosure differentiation of the specific economic growth requirements of the current regulatory framework, deepening analytical capabilities in terms of structural and market transformation. It is proved that these factors act collectively infrastructure component of decision-making and raise the effect of the formation and acquisition of monolithic converged platform of modern management. It is proved that the increased uncertainty of the market environment, the transformation of the institutional field cause deepening convergence of accounting and analytical support management decisions through analytical procedures interpenetration and financial and accounting mechanisms to improve modern adaptive control systems with the high dynamics of environmental factors.
Financial analysis and accounting processes as the basis of convergent platform for modern management system
Keywords: фінансовий аналіз; облік; інформаційно-аналітичне забезпечення; система управління; financial analysis; accounting; information and analytical support; management system