Аналіз виробництва вітчизняних автомобілів за 1990-2007 роки - Білоцерківський, Олександр Борисович; Ширяєва, Наталя Володимирівна; Ліснича, А. І. (НТУ "ХПІ", 2009)
У доповіді представлено аналіз виробництва автомобілів на вітчизняному ринку впродовж 1990–2007 років. Це завдання вирішується побудовою та аналізом рядів динаміки. Для виявлення загальної тенденції розвитку автомобільної індустрії в Україні використано метод ковзної середньої та метод аналітичного вирівнювання. Перевірено адекватність моделі.

In the report the manufacture analysis of domestic cars for 1990–2007 is presented. This problem is solved by construction and analysis of dynamic rows. The method is applied to revealing of the general tendency of the Ukrainian automobile industry development by average and a method of analytical alignment. Adequacy of model is checked up.
Keywords: ряд динаміки; аналітичні показники динаміки; метод ковзної середньої; метод аналітичного вирівнювання; адекватність моделі; коефіцієнти детермінації; кореляція