Двовимірні оператори перетворень Фур’є та Хартлі на прямокутній сітці на основі методу Файлона та В-сплайну третього степеня - Удовиченко, В. М. (НТУ "ХПІ", 2007)
Побудовано двовимірні фінітні дискретно-неперервні та дискретні оператори перетворень Фур’є та Хартлі на основі методу Файлона (Filon) та B-сплайну третього степеня. Наведені теореми та тестовий приклад.

In this paper the operators of calculation of two-dimensional finite discretely-continual and discretely Fourier Transform and the Hartley Transform on the basis Filon’s metod and of B-spline of the third degree are researched. The example and the theorems are given.
Keywords: дискретні оператори; теореми; швидкі алгоритми; комплексні функції; сигнальні методи; інформаційні технології