Дослідження сучасних підходів до визначення ліквідності підприємства - Стригуль, Лариса Станіславівна; Мурова, Катерина Вікторівна; Стригуль, Антон Андрійович (Кременчуцький національний університет ім. Михайла Остроградського, 2019)
Для функціонування будь-якого підприємства в умовах ринкових відносин і постійної конкурентної боротьби необхідною є отримання реальної оцінки фінансового стану підприємства і рівня його ліквідності (платоспроможності) при формуванні адекватних поточній ситуації управлінських рішень для своєчасного виявлення та реагування на існуючі загрози впливу внутрішніх та зовнішніх факторів фінансово-економічної діяльності.
Keywords: ліквідність; платоспроможність; ефективність діяльності підприємства; фінансовий стан