Stats Tools for Revenue Analysis of Fortune 500 Leading Sectors - Shyriaieva, Natalia Volodumyrivna; Solyanik, Alesia Olegivna; Koval, Valeria Vitaliyivna (Національний технічний інститут "Харківський політехнічний інститут", 2020)
This research is dedicated of tracing business tendency on the global market. The purpose of work is the analysis the Top 10 list of Fortune 500 over the last 10 years that represents economic indicators of the leading companies. In the paper, an overview of the list of the largest corporations, both public and private, in USA, which was published by Fortune 500, is presented. Moreover, Fortune 500 list gives information about profits for the fiscal year, change in revenues and profits, number of employees, sector, industry and location (city and state) of the corporations of interest. Therefore, this investigation illustrates an analyze of given data and a research of shifts between revenue and profit of different companies and changing a dominance of spheres of its business. Information from Fortune 500 allows to use visualization as a tool, that helps to conduct a comparative analysis across multiple companies of the list. It was selected the first 10 companies among 500 for analysis, which is only 5% of total, but the influence of their performance on the economy is colossal. It was analyzed revenue and quantity of selected industries. These data were handled and visualized using the program MS Excel. It is notable that the dynamic shifts the industries during 10 years are significant. It was found that the Health Care industry has been extremely “grown” and took 40% of the first 10 positions in Fortune 500. The Health Care industry was considered in details. It also was analyzed the positions of Health Care companies in precious years for representing boosted popularity of this industry clearly. All changes in the top are connected with modernization and technical development in the world that influence on increasing or decreasing a revenue and profit of corresponding companies. A demonstrative example of the stable rising is considered a retailing industry – Walmart corporation, and Health Care sector gains popularity. It is caused by a booming interest of people’s life and an appearance of a global pandemic – COVID-19, that influence not only the local market but also the global market.

Дане дослідження присвячене простежуванню бізнес-тенденцій на світовому ринку. Метою роботи є аналіз топ-10 списку Fortune 500 за останні 10 років, який демонструє економічні показники провідних компаній, які вказують на тенденції секторів і галузей, які знаходяться в топі. Ця стаття являє собою огляд списку найбільших корпорацій, як державних, так і приватних, в США, який був опублікований в Fortune 500. Більш того, список Fortune 500 надає інформацію про прибуток за фінансовий рік, зміни в доходах і прибутку, кількості працівників, секторі, індустрії та місцезнаходження (місто і штат) досліджуваних корпорацій. Таким чином, дане дослідження наочно ілюструє аналіз вихідних даних і вивчення змін між доходами і прибутком різних компаній, a також зміну домінування в сферах їхнього середовища бізнесу. Інформація з Fortune 500 дозволяє використовувати візуалізацію як інструмент, який допомагає проводити порівняльний аналіз по декільком компаніям зі списку. Для проведення аналізу були обрані 10 перших компаній з 500, що складає 5% від загальної кількості, але вплив їх діяльності на економіку колосальне. Були проаналізовані прибуток, дохід і кількість обраних індустрій. Ці дані були оброблені і візуалізовані за допомогою програми MS Excel. Примітно, що динаміка змін в індустріях за 10 років значна. З'ясувалося, що індустрія охорони здоров'я надзвичайно «виросла» і зайняла 40% перших 10-ти позицій в Fortune 500. Індустрія охорони здоров'я була розглянута більш докладно. Також були проаналізовані позиції компаній охорони здоров'я за попередні роки так, щоб продемонструвати зростаючу популярність індустрії. Всі зміни в топі пов'язані з модернізацією і технічним розвитком в світі, які впливають на збільшення або зменшення доходу та/або прибутку відповідних компаній. Наочним прикладом стабільного зростання виявилася галузь роздрібної торгівлі – компанія Walmart, а індустрія охорони здоров'я набирає все більшої популярності, що викликано бурхливим збільшенням зацікавленості людей щодо здоров'я та поява глобальної пандемії – COVID-19, яка впливає не тільки на місцевий ринок, а й на світовий ринок.
Статистичні інструменти для аналізу прибутковості провідних галузей за версією Fortune 500
Keywords: statistical tools; comparative analysis; profit; revenue; провідні компанії; засоби статистичного аналізу; прибуток; виручка; порівняльний аналіз