Електроліт бронзування - Байрачний, Борис Іванович; Майзеліс, Антоніна Олександрівна; Трубнікова, Лариса Валентинівна; Тканов, Дмитро Олексійович (ДП "Український інститут промислової власності", 2005)
Електроліт бронзування, що містить міді борфторид, олова борфторид і борфтористоводневу кислоту, який відрізняється тим, що він додатково містить кобальту етилендіамінтетраацетат і трилон Б при наступному співвідношенні компонентів (г/дм³): міді борфторид (у перерахуванні на метал) 20-25; олова борфторид (у перерахуванні на метал) 80-100; кобальту етилендіамінтетраацетат (у перерахуванні на метал) 4-5; борфтористоводнева кислота 40-70; трилон Б 8-10.
Keywords: модель корисна; патент; гальваностегія; осадження електрохімічне; мідь; борфторид