Дослідження схеми заміщення лінійного трансформатора - Придубков, Павло Якович; Хоменко, Ігор Васильович (НТУ "ХПІ", 2010)
Виявлена не відповідність відомих схем заміщення лінійного трансформатора його електромагнітним процесам, проведено аналіз перетворення енергії в трансформаторі відповідно до загальної теорії Умова. Визначена система рівнянь, що описують електромагнітні процеси лінійного трансформатора, встановлена схема, відповідна даним рівнянням.

It is exposed short of the known charts of substitution of linear transformer to his electromagnetic processes, the analysis of transformation of energy in a transformer in accordance with general to the Umov's theory is conducted, the system of equalizations describing the electromagnetic processes of linear transformer is certain, a chart proper to the given equalizations is set.
Research of chart of substitution of linear transformer
Keywords: лінійний трансформатор; електромагнітний процес; схема; трансформатор