Роль психолого-педагогічних дисциплін у становленні кар’єри майбутнього менеджера - Романовський, Олександр Георгійович (НТУ "ХПІ", 2011)
Автором проаналізовано поняття кар’єри, уточнено його структуру, компоненти, фактори, які визначають напрямок у розвитку особистості майбутнього фахівця. В статті доведено, що цикл психолого-педагогічних дисциплін є одним з основних факторів кар’єрного зростання. На основі проведеного дослідження автором визначено пріоритетні для сучасних випускників ВТНЗ кар’єрні орієнтації.

By an author the notion of career is analysed, its structure is specified, components, factors which determine direction in development of personality of future specialist. It is proved in the article, that the cycle of psychological-and-pedagogical disciplines is one of basic factors of career growth. On the basis of the conducted research by an author the career orientations priority for the modern graduating students VTNZ are certain.
Role of psychological-and-pedagogical disciplines in becoming of career of future specialist
Keywords: підготовка професійна; підготовка фахівців; підготовка кадрів; кар'єра; стабільність; інтеграція