Мельник, Анатолій ПавловичМарценюк, Т. І.Малік, С. Г.2017-01-312017-01-312010Мельник А. П. Одержання моно- діацилгліцеринів і моноетаноламідів амідуванням соєвої олії / А. П. Мельник, Т. І. Марценюк, С. Г. Малік // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ", 2010. – № 44. – С. 92-96.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/26785Приведені результати амідування соєвої олії моноетаноламіном свідчать про те, що продуктами реакції є як моно- діацилгліцерини, так і моноетаноламіди жирних кислот. Запропоновано хімізм реакції.There are given results of amidation of soybean oil with monoethanolamine. They testify to the effect that reaction products are as mono- diacylglycerols and fatty acid monoethanolamides. It is offered chemism of reaction.ukсоєва оліяамідуванняпродукти реакціїжирні кислотихімізм реакціїОдержання моно- діацилгліцеринів і моноетаноламідів амідуванням соєвої оліїArticle