Сутність професійної підготовки майбутніх інженерів - Канівець, Марина Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті розглядається сутність і специфіка професійної підготовки майбутніх інженерів, вказана роль гуманітаризації вищої освіти в даному процесі. Визначено основні завдання професійної підготовки майбутніх інженерів, а також напрями модернізації інженерної освіти.

Essence and specific of professional preparation of future engineers are discussed in the article. The role of humanization of higher education is indicated in this process. The main tasks of professional preparation of future engineers, and also directions of modernization of engineering education are certain.
The essence of the professional preparation of future engineers
Keywords: освіта вища; підготовка кадрів; підготовка фахівців; освіта інженерна; гуманітаризація; модернізація; professional preparation; humanization; engineering education