Радзієвська, І. Г.Мельник, О. П.Бєлінська, Анна ПавлівнаЛисова, І. В.Овсяннікова, Тетяна Олександрівна2014-08-262014-08-262014Холестерол як біологічно активний компонент жирів тваринного походження / І. Г. Радзієвська [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2014. – № 7 (1050). – С. 116-120.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/8361Приведено результати визначення вмісту стеролів у тваринних жирах хроматографічним методом, показано вплив споживання тваринних жирів на ймовірність формування атеросклерозу в організмі.The results of determination of the content of sterols in animal fats chromatographic method, shows the effect of consumption of animal fats on the probability of the formation of atherosclerosisukзахворюванняатеросклерозхолестеролхроматографіяdiseaseatherosclerosischolesterolchromatographyХолестерол як біологічно активний компонент жирів тваринного походженняCholesterol AS biologically active component of animal fatsArticle