Роль нематериальных активов в оценке стоимости бизнеса - Михайлова, Г. В. (НТУ "ХПИ", 2010)
Найбільш поширене у світі розуміння оцінки бізнесу: з'ясувати, скільки коштують не фірми, що мають ті чи інші доходи, а права власності, технології, конкурентні переваги та активи, матеріальні та нематеріальні, які дають можливість заробляти такі доходи. Останнім часом акцент в оцінці вартості бізнесу зміщується в бік оцінки інноваційних активів.

The most common understanding in the world of business valuation: find out how much it cost the company not having a certain income, and property rights, technology, competitive advantages and assets, tangible and intangible, that make it possible to earn such income. In recent years the emphasis in assessing the business value shifts in strontium evaluation of innovative assets.
Keywords: инновационные активы; инвестиции; затраты; статический баланс; фиктивная ликвидация; амортизация начислений