Професійні ризики зварювальників і рекомендації з їх зниження - Пшонка, А. В.; Васьковець, Людмила Антонівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Розглядається проблема забезпечення безпечних умов праці на робочих місцях газозварювальника. Розкрито головні джерела негативного впливу виробничих факторів на здоров’я працівника цієї професії, запропоновано комплекс рекомендацій, спрямований на зменшення рівня професійних захворювань, а також професійного ризику до категорії допустимого.

The problem of ensuring safe working conditions at the gas welder’s workplaces is considered. The main sources of negative influence of production factors on the health of the worker of this profession were revealed, a set of recommendations aimed at reducing the level of occupational diseases, as well as occupational risk to the category of permissible.
Professional welders risks and recommendations to mitigate them
Keywords: газозварювальник; умови праці; шкідливі виробничі фактори; здоров'я; захворювання; професійний ризик; gas welder; working conditions; harmful production factors; health; diseases; occupational risk