Фізико-хімічні аспекти отримання клінкеру із грубодисперсної сировинної суміші, яка містить доменний гранульований шлак - Кулік, В. О.; Салєй, А. А.; Шевченко, О. Ф.; Сігунов, О. О. (НТУ "ХПІ", 2007)
Комплексним термічним та хімічним аналізами доведена можливість використання під час випалу клінкеру сировинної суміші з дисперсністю 15-16 мас.% залишку на ситі № 008, що містить доменний гранульований шлак. Показано, що по кінетико-енергетичним параметрам випалу сировинні суміші з тониною помелу від 8 до 20 мас.% практично не відрізняється.

The complex thermal and chemical assayings prove an opportunity of use during a roasting of a clinker of a raw mix with dispersion ability of 15-16 masses.% of a sieve residue № 008, which contains domain granulouse dross. Is shown, that on kinetics-energy parameters of a roasting raw mixes with fineness of grinding from 8 up to 20 masses.% practically does not differ.
Keywords: цементна промисловість; портландцементний клінкер; дисперсність; термічний аналіз; декарбонізація