Методы функционального диагностирования ошибок шифрования в симметричных криптографических системах - Дербунович, Леонид Викторович; Караман, Дмитрий Григорьевич (НТУ "ХПИ", 2008)
Проведено аналіз існуючих рішень з виявлення несправностей та помилок у симетричних криптографічних системах. Розглянуто аналітичну модель поширення помилок. Запропоновано узагальнену методику діагностування помилок шифрування, яка базується на спільних операціях, які використовуються у більшості криптографічних алгоритмів.

Known issues analysis of symmetric cryptographic systems fault detection is carried out. Analytic model for error coverage is considered. Generalized procedure for enciphering fault detection based on commonly used operations from most cryptographic algorithms is proposed.
Keywords: правило прогнозирования битов; биты проверки; атаки; сбой; арифметические коды; раунды алгоритма