Підвищення довговічності дискових гальмівних механізмів легкових автомобілів в умовах експлуатації - Назаров, В. І. (НТУ "ХПІ", 2010)
Визначена закономірність зміни технічного стану дискових гальмівних механізмів легкового автомобіля при експлуатації в залежності від зміни коефіцієнта розподілу гальмівних сил між осями, їх геометричних параметрів і режимів роботи.

The regularity of technical condition change of disk brake gear of the motor car during operation depending on the change of distribution coefficient of braking forces between the axes, their geometrical parameters and the operating modes are determined.
Working life increase of disk brake gear of motor cars under operation conditions
Keywords: сила гальмівна; вісь; зносостійкість; спряження; пара тертя