Ресурсозберігаючі технології при розробці екологічно безпечних полімерних композиційних матеріалів будівельного призначення - Карєв, А. І.; Данченко, Ю. М.; Яворська, Д. Г. (НТУ "ХПІ", 2017)
Проаналізовано перспективи розробки нових деревно-полімерних композитів (ДПК) з використанням відходів рослинного походження. На основі експериментальних випробувань установлено, що композити на основі вторинного поліпропілену та целюлозовмісних наповнювачів характеризуються високими фізико-механічними характеристиками.

The prospects of the development of new wood-plastic composites (WPC) using vegetable waste. Based on experimental tests, that composites based on recycled polypropylene and cellulosic fillers are characterized by high physical-mechanical characteristics.
Resource technologies in developing environmentally safe polymer composite constructions
Keywords: деревно-полімерні композити; ДПК; рослинні відходи; вторинний поліпропілен; wood-plastic composites; WPC; vegetable waste; recycled polypropylene